Tájékoztató a talajterhelési díj fizetési kötelezettségről

Az önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése alapján 2016. január 1-jétől talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz.

Az önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdése szerint a talajterhelési díj alapja a szolgáltatott, vagy egyedi vízbeszerzés esetében a méréssel igazolt felhasznált, illetve mérési lehetőség hiányában az átalány alapján meghatározott víz mennyisége.

Ahhoz, hogy az önkormányzati rendeletben foglaltak maradéktalan betartása és betartatása érvényesülhessen fontos, hogy a mellékelt FELMÉRÉS nyomtatványt minden háztartás

legkésőbb 2017. március 15. napjáig

személyesen, vagy postai úton a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatalhoz (3121 Somoskőújfalu, Somosi út 322.) visszajuttatni szíveskedjen. Amennyiben a technikai feltételeik adottak, a kitöltött felmérés aláírt példányát elektronikus dokumentum formájában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen fogadjuk.

Az önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében 50 %-os díjkedvezményben részesül az a kibocsátó, akinek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, egyedülálló esetén 200 %-át.

A talajterhelési díjat a kibocsátónak minden év március 31. napjáig kell bevallania és befizetnie az önkormányzat erre a célra nyitott 554000187-11055877 számú számlájára. A bevallás nyomtatvány a közös hivatal fenti címén beszerezhető.


Somoskőújfalu, 2017. február 8.

Szurok Sándorné s.k.
címzetes főjegyző