Közérdekű

Útfelújítás a Kercseg-dűlőben

Útfelújítás és vadvédelmi kerítés építése a Kercseg-dűlőben

Somoskőújfalu Község Önkormányzata 9.630.353 forint pályázati támogatást nyert el a zárkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázaton a Kercseg-dűlőbe vezető 2445, 2480, 2522 hrsz-ú útszakaszok felújítására és vadvédelmi kerítés építésére.

A Földművelődésügyi Minisztérium idén első alkalommal hirdette meg önálló programként a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatását célzó pályázatát. A pályázatok támogatására 2 milliárd forint állt rendelkezésre, projektenként maximálisan 10 millió forint értékben.

A pályázati kiírásra az országból összesen 688 támogatási kérelem érkezett, melyből 198 kapott támogatást, közülük Nógrád megyéből Somoskőújfalun kívül további 5 település pályázott sikeresen.

A Program megvalósításán keresztül a tárca elsődleges szándéka, hogy megteremtse azt a háttér-infrastruktúrát, amely az elhanyagolt területek újra gondozásba vételét, illetve a területek megközelítését segíti elő, mivel az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő fejlesztések, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma fennmaradásának érdekében, a zártkerti területek rendezése és átfogó infrastrukturális fejlesztése szükséges.

A pályázati kiírás alapján külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló utak fejlesztésére és a kapcsolódó csatornahálózat karbantartására, vízvételi helyek kialakítására, villamosenergia-hálózat elsősorban felszín alatti kiépítésére, vadkerítés létesítésére, területrendezésre, valamint gyümölcsfa- és szőlőtelepítésre lehetett támogatást elnyerni.

A fenti lehetőségek közül az Önkormányzat a jelenleg nehezen megközelíthető Kercseg-dűlői telkek személygépkocsival történő könnyebb elérhetőségét és ezáltal a zártkertek művelésének könnyebbé tételét, valamint vadkárok megelőzése érdekében vadvédelmi kerítés építését vállalta, amely célok megvalósítását az elnyert támogatás 100 %-os intenzitása révén teljes mértékben fedezi.

 

11

 

 


 

FALUKARÁCSONY

Somoskőújfalu Község Önkormányzata nevében
szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a
2018. december 21-én (pénteken) 16.00 órai kezdettel
a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban

tartandó

FALUKARÁCSONY

rendezvényünkre.

Az ünnepi műsorban fellépnek:

Somoskőújfalui Gesztenyekert Óvoda óvodai csoportja
Cogito ÁMK Dr. Krepuska Géza Általános Iskola

tanulói

Kiskút Néptánccsoport
Somosi Gyertyaláng Kórus

Jegesi László
Varga Istvánné

Tisztelettel:

dr. Tóth László
polgármester

 

 


 

Kérelem 2018 szociális tűzifa 2 forduló

Tisztelt Lakosok!

 

Letölthető a kérelem a szociális tüzifa 2 fordulójához:

 

 

KÉRELEM 2.

 

 


 

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓRA

Meghívó lakossági TÁJÉKOZTATÓRA

Tisztelt Lakosok, Érintettek!

A Beruházó NIF Zrt., valamint a Tervező UVATERV Zrt. – Vibrocomp Kft. konzorcium tisztelettel meghívja Önöket a 21. sz. főút Salgótarján elkerülő és országhatár közötti szakasz fejlesztésének előkészítésével kapcsolatos, a Műszaki tanulmánytervet bemutató tájékoztatóra.

A lakossági tájékoztató időpontja és helyszíne:

időpont:

2018. november 28. (szerda) 1700 óra

helyszín:

Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

cím:

3121 Somoskőújfalu, Somosi út 101-103.

A tervezési feladatot a Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló 1371/2016. (VII. 15.) Korm. határozat módosítása, valamint Magyarország Kormánya és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1388/2017. (VI. 27.) Korm. határozat (Modern Városok Program) rendelte el.

A tervezési feladat keretében a Salgótarján elkerülő (nyomvonal változatok függvényében) 22-24 km hosszon 2x1 vagy 2x2 forgalmi sávon tervezendő. A tervezés jelenlegi fázisában a Műszaki tanulmányterv készítése van folyamatban.

A tanulmánytervek elkészítése 2019. október hónapban fejeződik be.

A lakossági tájékoztató során lehetőség nyílik a tervezéssel és a vizsgált nyomvonalakkal kapcsolatos kérdések, észrevételek és javaslatok megbeszélésére.

A tervezett nyomvonalakkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat és véleményeket az alábbi elérhetőségen várjuk:

  • - e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dátum: 2018. 11. 16.